Obchodní podmínky CZ/SK

01.01.2021 00:00

Obchodní podmínky

Obchodní podmínky platné od 1.3.2018

Tyto obchodní podmínky upravují nákup na dálku 

 a to prostřednictvím rozhraní této webové stránky 

 

Provozovatel:

Marcela Hašková, virtuální rozhraní www.magic-color.cz

Ohlášení živnosti s účiností od 01.03.2018, FÚ Praha 6, registrace: 893 /  2018

od 01.08.2020 EET evidence

dále jen prodávající 

 
 

A. Zákonná ustanovení 

se řídí ustanovením § 1751 odst. 1 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku. Dodávané zboží zůstává až do úplného zaplacení kupní ceny ve vlastnictví prodávajícího, a to ve smyslu platných ustanovení § 443 - 446 obch. z., resp. § 601 obch. z.
 

1. Objednávka 

1. a) Podmínkou platnosti objednávky je vyplnění všech povinných údajů v objednávkovém formuláři, pro její splnění
1. b) Odesláním objednávky potvrzujete seznámení s obchodními podmínkami na tété webové stránce a potvrzujete, že se s těmito obchodními podmínkami souhlasíte.
1. c) Prodávající je vždy oprávněn v závislosti na charakteru objednávky (množství zboží, výše kupní ceny, předpokládané náklady na dopravu) požádat kupujícího o dodatečné potvrzení objednávky, například písemně či telefonicky - sms.
1. d) Webové rozhraní obchodu obsahuje informace o zboží, a to včetně uvedení cen jednotlivého zboží. Ceny zboží jsou konečné. Nejsem plátce DPH.
1. e) Registrovaným zákazníkům poskytujeme v rámci účetnictví, věrnostní program. ( viz.  INFO - Akce / slevy )
1. f) Maloobchodním prodejcům, jak s kamenným obchodem, tak stánkovým prodejcům, nabízíme možnost spolupráce. Jednorázové i dlouhodobé. Tedy komisní prodej a velkoobchodní smlouvu.

K bodu 1. e,f - více informaci Velkoobchodní prodej / komisní prodej 


2. Platební podmínky / rezervace zboží  

2 a) Objednávky uskutečňujete bez registrace. Podklady pro platbu budou odeslány přijetím objednávky. Zboží zde lze uhradit přes platební bránu PAYPAL - kódem, odkazem, převodem.
2. b) Objednávku hradíte na bankovní účet vedený u FIO bank. Splatnost objednávky platebním převodem je 7 pracovních dnů. Nebo osobním převzetím a platbou předem hotově, platebním terminálem - platební kartou.
2. c) Potvrzením objednávky je Vám zboží po dobu sedmi pracovních dnů, ( 9 kalendářních ) rezervováno. Nedojde-li k uhrazení objednávky, bude objednávka bez předešlého upozornění stornována.
2. d) Nelze objednat zboží na dobírku.
Zboží lze objednat v multishopu: SIMIRA
Vaši objednávku zde v GALERII vždy vyřizujeme jako přednostní.
 

3. Ochrana osobních údajů / GDPR  

3. a) Ochrana osobních údajů kupujícího, který je fyzickou osobou, je poskytována zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů. Prodávající tímto stvrzuje, že údaje kupujícího neposkytne třetí straně.
3. b) Na základě platnosti GDPR - Údaje zákazníka budou zpracovány výhradně za účelem vyřízení objednávky. Data pro Google Analitic a jiné vyhledavače používáme výhradně pro zajištění lepší pozice obchodu ve vyhledávačích. Vašeho soukromí si vážíme.
Účetnictví zpracováváme mimo webové rozhraní.
 

4. Vyjímky uzavření kupní smlouvy  

4. a) Prodávající není povinen uzavřít kupní smlouvu ohledně zboží a to vzhledem k možnosti, kdy zboží je prodáno na jiném prodejním místě a není tak dostatečná skladová zásoba pro uzavření kupní smlouvy. 

Zboží je vždy v jednom unikátním provedení ( není-li vyjímečně uvedeno jinak )
V případě, že některý z požadavků uvedených v objednávce nemůže prodávající splnit, zašle kupujícímu na elektronickou adresu kupujícího pozměněnou nabídku s uvedením možných variant objednávky a vyžádá si stanovisko kupujícího. Pozměněná nabídka se považuje za nový návrh kupní smlouvy a kupní smlouva je v takovém případě uzavřena až akceptací kupujícího prostřednictvím elektronické pošty.

5. Doprava, osobní převzetí, balné  

5. a) Zboží prodávající expeduje ihned, nejpozději však do 3 pracovních dnů, od připsání platby.
5. b) Ceny - podrobné info    Platby /  doprava.  
 

6. Odstoupení od kupní smlouvy  

6. a) V souladu s ustanovením § 1829 odst. 1 občanského zákoníku, máte právo od kupní smlouvy odstoupit, a to do čtrnácti (14) dnů od převzetí zboží, přičemž v případě, že předmětem kupní smlouvy je několik druhů zboží nebo dodání několika částí, běží tato lhůta ode dne převzetí poslední dodávky zboží. Odstoupení od kupní smlouvy musí být prodávajícímu odesláno ve lhůtě uvedené v předchozí větě. Kupující bere na vědomí, že dle ustanovení § 1837 občanského zákoníku, nelze mimo jiné odstoupit od kupní smlouvy při dodávce zboží v uzavřeném obalu, které kupující z obalu vyňal a z hygienických důvodů jej není možné vrátit. Jedná se o šperky v bižuterním provedení, a textilní doplňky.
Odstoupí-li kupující od kupní smlouvy, nese kupující náklady spojené s navrácením zboží prodávajícímu. V případě odstoupení od smlouvy vrátí prodávající peněžní prostředky přijaté od kupujícího do sedmi (7) dnů od převzetí zboží a vyřízení odstoupení. Při vrácení zboží v režimu odstoupení od kupní smlouvy, může být ponížena částka za návrat zboží do původního stavu až do výše 30% z ceny zboží.
 

7. Reklamační podmínky  

7. a) Záruční doba vyplývá ze zákona a je stanovena na 24 měsíců

7. b) Poskytujeme plnou součinnost při řešení vad při převzetí od dopravce

 

8.EET : 

32120 - Výroba klenotů a příbuzných výrobků

32130 - Výroba bižuterie a příbuzných výrobků

95250 - Opravy hodin, hodinek a klenotnických výrobků

- při objednávce z webového rozhraní zasíláme elektronickou účtenku

- na vyžádání ji zašleme spolu se zbožím v tištěné podobě

 

 

Ateliér šperků Magic-Color
www.magic-color.cz
Kameny
www.kameny.online